СҮЗУ ӨРІСТЕРІН ҚОЛДАНА ОТЫРЫП, ӨНДІРІСТІК АҒЫНДЫ СУЛАРДЫ ТАЗАРТУ

Жарияланды 2024-07-10
ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ Нөмір 61 № 3 (2020)
№3 (2020)
Авторлар:
  • Н.С. БЕКБАУЛИНА
  • И.Ж. МОЛДЕКОВА
PDF (English)

Тұщы судың маңызы үнемі артып келеді; су - құнды табиғи байлық. Әдетте, егер су ресурсы
күнделікті өмірде және өндірісте ұтымды пайдаланылмаса, ластану органикалық және минералды табиғат
заттарымен жүреді. Бұл ағынды су. Мазмұнына байланысты мұндай су қауіпті болуы мүмкін, оған улы заттар
мен түрлі жұқпалы аурулардың қоздырғыштары кіреді. Сондықтан адамзаттың экологиялық проблемаларының
бірі ағынды суларды тазарту болып табылады. Ол үшін айтарлықтай шығындарды қажет етпейтін және оларды
тиімді тазартуды қамтамасыз ететін осындай тазарту әдісін табу керек. Жұмыс барысында балдырлар оларды судың органолептикалық сипаттамаларын жақсартуда қолдану мақсатында зерттелді. Белгілі бір микроорганизмдердің су ортасын тазарту қабілеті биотехнология, микробиология және экология сияқты көптеген ғылыми зерттеулердің тақырыбы болып табылады. 

  1. Adams, Preston, Jeffrey J. W. Baker, and Garland E. Allen. The Study of Botany. - Reading, ME: Addison-Wesley, 2012 - p. 15–31
  2. Adams, Richard M. Native Lilies, American Horticulturist, - Reading, ME: Addison-Wesley, 2017 - p. 28–31.
  3. Agricultural Biotechnology (A Lot More than Just GM Crops) Biotech Information Series: 1 Harisha, S. (Sharma) [Introduction to practical biotechnology] Biotechnology procedures and experiments handbook / S. Harisha. - Challengesand Prospects 2016- p. 118–215
  4. Alexopoulos, Constantine John. Introductory Mycology, 2nd Ed - . New York: John Wiley & Sons, 2016 - p. 45–59
  5. Ashlee Cunsolo. The Ecology Book. - Dorling Kindersley, 2019 - p. 18–25.
  6. Bailey, Liberty Hyde and Ethel Zoe Bailey, Hortus Third, A Concise Dictionary of Plants Cultivated in the United States and Canada, revised and expanded by the Staff of the Liberty Hyde Bailey Hortorium, - A unit of the New York State College of Agriculture and Life Sciences, New York, 2017 - p. 218–345
  7. Barnes, Burton V. and Warren H. Wagner, Jr. Michigan Trees. A Guide to the Trees of Michigan and the Great Lakes Region. - The University of Michigan Press, 2018 - 16 p
  8. Batyrova K.I. Introduction to biology: Textbook / K. I. Batyrova, D. K. Aydarbaeva. - Almaty: Association of higher edicational institutions of Kazakhstan, 2016. - 316 p
  9. Botany: Textbook / S.K.Imankulova, L.B.Seilova, K.I.Shalabaev and etc. - Almaty : Association of higher edicational institutions of Kazakhstan, 2016 - 280 p
  10. Economics of agriculture / I.A. Minakov, N.P. Kastornov, R.A. Smykov and others; Ed. I.A. Minakova. - 2nd ed., Revised. and add. - M .: KolosS, 2015. -400 s: ill. - (Textbooks and study guides for students of higher educational institutions) - p. 218–345.
  11. Genetically Engineered Plants and Foods: A Scientist’s Analysis of the Issues (Part 1).- Annual Review of Plant Biology. Lemaux, Peggy G. 2017- p. 48–67.
  12. Genetically Engineered Plants and Foods: A Scientist’s Analysis of the Issues (Part 11).- Annual Review of Plant Biology. Lemaux, Peggy G. 2018 - p. 8–11.
  13. Lotova L.I. Morphology and anatomy of higher plants - M: Editorial URSS, 2017 - 528 p.
  14. Michael Kent, Advanced Biology - Oxford University Press, 2016
  15. Sydorenko O.V. Growth of grain yield - a factor in the sustainable development of the agroindustrial complex // Grain Economy - 2019. - No. 6 - p.24-26
  16. Яковлев С.В., Воронов Ю.В. Водоотведение и очистка сточных вод/Учебник для вузов: - М.: АСВ, 2014. – 704 с.
  17. Хенце М. Очистка сточных вод: Пер. с англ./ Хенце М., Армоэс П., Ля-Кур-Янсен Й., Арван Э. – М.: Мир, 2016. – 480 с.
ағынды суларды тазарту, биологиялық тазарту, микроорганизмдер.

Дәйексөзді қалай келтіруге болады

СҮЗУ ӨРІСТЕРІН ҚОЛДАНА ОТЫРЫП, ӨНДІРІСТІК АҒЫНДЫ СУЛАРДЫ ТАЗАРТУ. (2024). "Қ. Жұбанов атындағы Ақтөбе өңірлік университетінің Хабаршысы" ғылыми журналы, 61(3). https://vestnik.arsu.kz/index.php/hab/article/view/296

Жүктеу сілтемесі